Kahvenin saklanma süresi. Kahvenin raf ömrünü etkileyen 5 faktör var: 1. Kahvenin ne şekilde saklandığı (yeşil çekirdek, fırınlanmış çekirdek, çekilmiş kahve gibi) 2. Kahvenin nasıl paketlendiği (açıkta satılma, hava geçirmeyen paket, hava içeren paket) 3. Kahvenin saklandığı ortamdaki oksijen 4. Kahvenin saklandığı ortamdaki nem 5. Kahvenin saklandığı ortamdaki ısı Kahvenin en uzun dayanan şekli yeşil çekirdek hali. Bu henüz fırınlanmamış yani kahverengi olmamış durum. En uzun bu dayanıyor. Bu durumda yıllarca saklanabiliyor. Ancak kahveyi fırınlayınca açığa çıkan karbondioksit (CO2) hızla kahveyi eskitiyor. Kahve çok emici bir özelliğe sahip olduğu için de kahveyi çekme makinasında çekince hem etrafındaki kokuları kendine emdiği içim tadı bozuluyor; hem de etraftaki oksijeni çekince hızla bozuluyor. Bazı kahve paketleri üzerinde görülen delikli filtreler bu işe yarıyor. Paketteki CO2’yi dışarı atarken, oksijeni de paketin içine almadığı içi...
Yorumlar
Yorum Gönder