Kahve üzerine 6...




        Third Wave, yani 3.dalga kahve terimini bugünlerde sık duymaya başlamış olabilirsiniz. Peki nedir bu 3.dalga? 3.dalga bir kahve bilinci akımıdır. Pazarlamadan, ticaretten ziyade kahvenin ön plana çıkmasını ve kahvenin üretimden fincana geçirdiği sürecin daha şeffaf olmasını hedefler. Yani kahve severlerin, içtikleri kahvenin hangi ülkede, hangi çiftlikte ve nasıl üretildiğini bilebilmeleri hedeflenir. Bu bilinç, kahvenin üretiminden fincana daha kaliteli bir süreç geçirmesine katkıda bulunur. Bu yüzden 3.dalga kahvelerine nitelikli kahve adı verilir. Çünkü bu tür kahveler daha özenle yetiştirilip kavrulan ve kişiye özel şekilde demlenen kahvelerdi…


        Su, varolan her canlının vazgeçilmezi... Dünyanın, vücudumuzun ve içtiğimiz kahvenin de çok büyük bir bölümü sudan oluşuyor. Bu da suyun kalitesini akla getiriyor. Kahve demlerken kullandığınız suyun kalitesi de çok önemli. Ph değerinden suyun sertliğine kadar birçok faktör demlenen kahvenin tadına etki ediyor. Tıpkı çayın demlediğimiz suya göre bulanık veya berrak olması, tadının değişmesi gibi....




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fas Kahve makinesi Arızalar ve Çözüm Yöntemleri...

Segafredo Kafeleri Türkiye'de Nerelerde Var?

Kahvenin saklanma süresi...