EVDE VE OFİSDE KAHVE DEMLEME İÇİN 6 POPÜLER YÖNTEM




EVDE VE OFİSDE KAHVE DEMLEME İÇİN 6 POPÜLER YÖNTEM

Organik kahve çekirdekleri ile evde daha iyi bir fincan kahve demlemek isteyen kahve meraklıları için, ev tipi otomatik kahve makinesinin ötesinde altı popüler manuel kahve hazırlama yöntemi vardır.. Tercih ettiğiniz yöntem kişisel zevkinize, zamanınıza ve tekniğinize göre değişir.!
Evde Kahve Demleme - AÄŸaçlar Organik KahveManuel kahve demleme yöntemlerinin daha iyi kalite kontrol ve üstün kahve deneyimi için olanakları vardır. Birçoğu için, bir makinede "demlemek" düğmesine basmak yerine, kahve demleme işlemlerinde uygulamalı bir yaklaşıma sahip olmak daha eğlenceli ve büyüleyici olmaktadır. Nitelikli kahve yapımına yönelik artan eğilim veya hareket, şaşırtıcı sayıda farklı görüşler ortaya çıkardı. Her türlü kahve demleme stilini desteklerken, odak noktamız, nitelikli kahve ve organik kahve den uzaklaşmadan altı kahve demleme yöntemini sizlere açıklayacağız.
Manuel Kahve Bira Yöntemleri
MANUEL KAHVE YAPIMI STİLLERİ İÇİN HIZLI KILAVUZ

   Aşağıda, birkaç hızlı ipucu da dahil olmak üzere altı manuel kahve demleme stiline kısa bir genel bakış, tercih ettiğiniz infüzyon yöntemini seçmenize yardımcı olacak bir başlangıç ​​noktası olarak dökme / damlama, dalgıç / preslenmiş ve vakumlanmış süzme yöntemi..

Pour Over/ Dripper :Konik Kahve V60

     Kahve demlemek için en eski, en basit, en hızlı ve en ucuz yollardan biri, bir kahve konisi ve kağıt filtresi kullanarak yapılan damlama yöntemidir. Sıcak su bir kağıt filtresinde kahve zemini üzerine eşit şekilde dökülür. Yer çekimi ile demlenmiş kahve yavaşça ve doğrudan bir fincan veya tencereye damlar. Kahve konileri plastik, cam, paslanmaz çelik veya seramikten yapılmıştır. Koninin şekli ve filtreleri kahvenin aroması ve tadını etkileyecektir. Popüler markalar arasında Melitta, Hario V60, Kalita Wave ve Bee House bulunmaktadır.
Kahve Demleme üzerine Dökün

Pour Over/ Dripper : Chemex

Chemex, 1941 yılında Dr. Peter Schlumbohm tarafından icat edilen, güzel tasarlanmış ve zarif bir dökme cam şişedir. Diğer filtrelerden % 20-30 daha ağır olan özel bir Chemex kağıt filtre kullanır. Kahve konisine benzer şekilde, sıcak su bir kağıt filtresinde kahve telvesi üzerine dökülür. Demlenmiş kahve, şişenin dibine damlar ve kendi karafı olarak ikiye katlanır.
Chemex Kahve Biraları

Plunger Piston / Kahve Presleme : French Press

 1929'da icat edilen Fransız Kahve demleme yöntemi, üstün ve tutarlı kahveyi bir araya getirmek için en iyi ve en kolay yöntem olarak kabul edilmektedir. Diğer yöntemlerden daha tartışmalı, daha üstün lezzetler çıkarır. Bir pres kabında öğütülmüş kahve ıslatılır, ısıtılır ve sıcak suda süzülür; bu nedenle, kahvenin aromalı esansiyel yağları, kafeini ve antioksidanları, kahvenin en saf lezzetlerini bırakarak daha iyi yayılır ve korunur. Tatlı, etkileyici ve karmaşık bir tat deneyiminden zevk alan kahve içenler için çok uygundur. En yaygın marka olarak  Bodum French Press
Fransız Basın Kahve BiraPlunger Piston / Kahve Presleme : AeroPress
  Nispeten yeni olan Aerobie Frisbee'nin (Alan Adler) yapımcısı 2005 yılında AeroPress'i yarattı ve piyasaya sürdü. AeroPress 3 parçadan oluşuyor. Bir filtre demleme haznesinin altında bir kahve sepetinde oturur. Kahve telvesi, sıcak suyun eklendiği demleme haznesinde dinlenir ve daha sonra kahveye daldırılır ve biraz bekletilir. Kahveyi çıkarmak için, demlenmiş kahveyi bir filtreden ve bir kabın içine zorlamak için bir basınç aşağı doğru bastırılır.
AeroPress Kahve BiralarıKahve Demleme: Moka Pot
Başlangıçta 1933 yılında Alfonso Bialetti tarafından patentlendirilen soba üstü tarzı kahve makineleri, alt bölmedeki kaynatılmış sudan buhar basıncını tencerenin orta haznesindeki kahve tellerinden geçirir. Demlenmiş kahve daha sonra yüksek odada oturur. İyi tasarlanmış bir set üstü ocak daha iyi bir basınç yaratacaktır. Ortak markalar Bialetti, Pedrini ve Kabalo dur.
Stovetop Moka Pot Kahve BiralarıVakum: Sifon
Sifon, süslü ve gösterişli bir kahve makinesidir. Kahve yapmak ve arkadaşlarınızı aynı anda etkilemek için eğlenceli bir yol olabilir, ancak bu telaşlı bir süreç olabilir. Almanya'da 1840'larda icat edildi. Filtre Kahve üst kaba eklenir ve buhar basıncı kahveyi batırmak için sıcak suya kadar zorlar. Isı verildikten sonra, yerçekimi demlenmiş kahveyi bir filtreden alt kaba geri iter. Ortak markalar Hario, Yama ve Bodum'u içerir.
Sifon Kahve Biraları
Ev yapımı Kahve Demleme yöntemlerini geliştirmek için  İpuçları:
1.       Kullanmadan önce, kağıt üzerindeki kimyasalları temizlemek için filtreleri sıcak su ile durulayın. En yaygın boyutlu filtreler de ağartılmamış olarak kullanılabilir.
2.       Dökme yöntemleri için, merkezden dışarı doğru bir spiral hareket halinde yavaş ve sabit bir sıcak su dökümü kullanın ve en iyi ekstraksiyonu sağlayan tüm filtre kahveleri eşit şekilde doygun hale getirin.
3.       Dökme ve preslenmiş kahve yapma yöntemleri için eşit su dağılımı elde etmek için dar bir boşaltma kabı kullanın.
4.       Mümkünse soğuk, filtrelenmiş su ile başlayın.
5.       Taze kavrulmuş çekirdek kahve kullanın ve demlemeden hemen önce çekirdek kahveyi öğütün.
6.       Sıcak su kaynatılmadan hemen önce (205F veya 96C) olmalıdır.
7.       Kahve uzun süre sıcak tutmak için bardakları önceden sıcak suyla durulayın.
8.       Yeni demleme yöntemleriyle denemeler yapılırken bazı deneme ve hatalar beklenmelidir. Herkesin beğeni tercihi değişir, bu nedenle kahve veya kahve miktarını isteğinize uyacak şekilde ayarlamaktan korkmayın.
9.       Kullanılmış kahve öğütücülerinizi temizlemeyi unutmayın, filtreler dahil!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fas Kahve makinesi Arızalar ve Çözüm Yöntemleri...

Segafredo Kafeleri Türkiye'de Nerelerde Var?

Filtre Kahve Kağıdı Ölçüleri