EVDE VE OFİSDE KAHVE DEMLEME İÇİN 6 POPÜLER YÖNTEM
EVDE VE OFİSDE KAHVE DEMLEME İÇİN 6 POPÜLER YÖNTEM
Organik kahve çekirdekleri ile evde daha iyi bir fincan kahve
demlemek isteyen kahve meraklıları için, ev tipi otomatik kahve makinesinin
ötesinde altı popüler manuel kahve hazırlama yöntemi vardır.. Tercih ettiğiniz
yöntem kişisel zevkinize, zamanınıza ve tekniğinize göre değişir.!


MANUEL KAHVE YAPIMI STİLLERİ İÇİN HIZLI KILAVUZ
Aşağıda, birkaç
hızlı ipucu da dahil olmak üzere altı manuel kahve demleme stiline kısa bir
genel bakış, tercih ettiğiniz infüzyon yöntemini seçmenize yardımcı olacak bir
başlangıç noktası olarak dökme / damlama, dalgıç / preslenmiş ve vakumlanmış
süzme yöntemi..
Pour
Over/ Dripper :Konik Kahve V60
Kahve demlemek
için en eski, en basit, en hızlı ve en ucuz yollardan biri, bir kahve konisi ve
kağıt filtresi kullanarak yapılan damlama yöntemidir. Sıcak su bir kağıt
filtresinde kahve zemini üzerine eşit şekilde dökülür. Yer çekimi ile demlenmiş
kahve yavaşça ve doğrudan bir fincan veya tencereye damlar. Kahve konileri
plastik, cam, paslanmaz çelik veya seramikten yapılmıştır. Koninin şekli ve
filtreleri kahvenin aroması ve tadını etkileyecektir. Popüler markalar arasında
Melitta, Hario V60, Kalita Wave ve Bee House bulunmaktadır.

Pour Over/ Dripper : Chemex
Chemex, 1941 yılında Dr. Peter Schlumbohm tarafından icat
edilen, güzel tasarlanmış ve zarif bir dökme cam şişedir. Diğer filtrelerden %
20-30 daha ağır olan özel bir Chemex kağıt filtre kullanır. Kahve konisine
benzer şekilde, sıcak su bir kağıt filtresinde kahve telvesi üzerine dökülür.
Demlenmiş kahve, şişenin dibine damlar ve kendi karafı olarak ikiye katlanır.

Plunger Piston / Kahve Presleme : French
Press
1929'da icat edilen
Fransız Kahve demleme yöntemi, üstün ve tutarlı kahveyi bir araya getirmek için
en iyi ve en kolay yöntem olarak kabul edilmektedir. Diğer yöntemlerden daha
tartışmalı, daha üstün lezzetler çıkarır. Bir pres kabında öğütülmüş kahve
ıslatılır, ısıtılır ve sıcak suda süzülür; bu nedenle, kahvenin aromalı
esansiyel yağları, kafeini ve antioksidanları, kahvenin en saf lezzetlerini
bırakarak daha iyi yayılır ve korunur. Tatlı, etkileyici ve karmaşık bir tat
deneyiminden zevk alan kahve içenler için çok uygundur. En yaygın marka
olarak Bodum French Press …
Nispeten yeni olan
Aerobie Frisbee'nin (Alan Adler) yapımcısı 2005 yılında AeroPress'i
yarattı ve piyasaya sürdü. AeroPress 3 parçadan oluşuyor. Bir filtre demleme
haznesinin altında bir kahve sepetinde oturur. Kahve telvesi, sıcak suyun
eklendiği demleme haznesinde dinlenir ve daha sonra kahveye daldırılır ve biraz
bekletilir. Kahveyi çıkarmak için, demlenmiş kahveyi bir filtreden ve bir kabın
içine zorlamak için bir basınç aşağı doğru bastırılır.
Başlangıçta 1933 yılında Alfonso Bialetti tarafından
patentlendirilen soba üstü tarzı kahve makineleri, alt bölmedeki kaynatılmış
sudan buhar basıncını tencerenin orta haznesindeki kahve tellerinden geçirir.
Demlenmiş kahve daha sonra yüksek odada oturur. İyi tasarlanmış bir set üstü
ocak daha iyi bir basınç yaratacaktır. Ortak markalar Bialetti, Pedrini ve
Kabalo dur.
Sifon, süslü ve gösterişli bir kahve makinesidir. Kahve
yapmak ve arkadaşlarınızı aynı anda etkilemek için eğlenceli bir yol olabilir,
ancak bu telaşlı bir süreç olabilir. Almanya'da 1840'larda icat edildi. Filtre
Kahve üst kaba eklenir ve buhar basıncı kahveyi batırmak için sıcak suya kadar
zorlar. Isı verildikten sonra, yerçekimi demlenmiş kahveyi bir filtreden alt
kaba geri iter. Ortak markalar Hario, Yama ve Bodum'u
içerir.

Ev yapımı Kahve Demleme yöntemlerini geliştirmek için İpuçları:
1.
Kullanmadan önce, kağıt
üzerindeki kimyasalları temizlemek için filtreleri sıcak su ile durulayın. En
yaygın boyutlu filtreler de ağartılmamış olarak kullanılabilir.
2.
Dökme yöntemleri için,
merkezden dışarı doğru bir spiral hareket halinde yavaş ve sabit bir sıcak su
dökümü kullanın ve en iyi ekstraksiyonu sağlayan tüm filtre kahveleri eşit
şekilde doygun hale getirin.
3.
Dökme ve preslenmiş kahve
yapma yöntemleri için eşit su dağılımı elde etmek için dar bir boşaltma kabı
kullanın.
4.
Mümkünse soğuk,
filtrelenmiş su ile başlayın.
5.
Taze kavrulmuş çekirdek
kahve kullanın ve demlemeden hemen önce çekirdek kahveyi öğütün.
6.
Sıcak su kaynatılmadan
hemen önce (205F veya 96C) olmalıdır.
7.
Kahve uzun süre sıcak
tutmak için bardakları önceden sıcak suyla durulayın.
8.
Yeni demleme yöntemleriyle
denemeler yapılırken bazı deneme ve hatalar beklenmelidir. Herkesin beğeni
tercihi değişir, bu nedenle kahve veya kahve miktarını isteğinize uyacak
şekilde ayarlamaktan korkmayın.
9.
Kullanılmış kahve
öğütücülerinizi temizlemeyi unutmayın, filtreler dahil!
Yorumlar
Yorum Gönder