Burundi Yıkama İstasyonları
Burundi Yıkama İstasyonları

Kayanza bölgesinde bulunan Mpanga yıkama istasyonu, 3.400
çiftçiden alınan kahveleri işleyerek, daha sonra yetiştirildiği çevredeki
tepelerden adı verilen arsalara ayrılıyor. Bu çevreleyen tepeler 1.750-1.950m
arasında yer almaktadır: Karurusi, Maruri, Nyangwe, Ntarambo, Nyabikaranga,
Kibenga ve Kinyamukizi. Mpanga Yıkama İstasyonu, Burundi'den gelen karmaşık,
temiz özel kahve için iyi tanınmaktadır. Mpanga, 450 adet kurutma yatağı ve
altı diskli McKinnon hamur makineleri ile donatılmıştır. Toplam üretim yılda
yaklaşık 1.500 ton çekirdekleridir. Mpanga, 2014 COE'sinde 1. ve 3. sırada yer
alan Burundi Mükemmellik Kupası'nda yüksek puanlar aldı. Yıkama istasyonu,
işletmeyi SEGEC (Societe General d'exploitation et d'exportation du Cafe) ile
çiftçiyi temsil eden ve çiftçileri temsil eden Jean-Clement Birabereye
inisiyatifiyle 2008 yılında inşa edildi. Jean-Clement, 15 yıldan fazla
tecrübeye sahip inanılmaz bir özgeçmişe sahiptir. SEGEC aracılığıyla
Jean-Clement, kahveleri rekabete sokan üreticilere, çiftçilere titiz hasat ve
tarım uygulamalarına motive eden bir prim sunuyor. İstasyon, her hasatta yüksek
kaliteli üretimi teşvik etmek için çekirdeklerinin piyasa fiyatının üzerinde
ödeme yapmaktan gurur duymaktadır. Kibenga Kibenga kahveleri, 105 kahve
üreticisinden oluşan Kayanze Eyaleti, Buyenzi bölgesidir. Üretici başına
ortalama çiftlik büyüklüğü 400 kahve ağacıdır ve üretici başına ortalama kahve
üretimi 1,600 kg'dır. Kibenga çiftlikleri, Burundi'de yüksek dağlara sahip ve
genç kahve tarlaları ile dolu doğal rezerv ormanının bir parçasıdır. Yükseklik:
1,830m Çeşitleri: Bourbon Cupping Notları - Çiçek, portakal, kahverengi şeker,
küçük hindistan cevizi, çikolata, limon kireç asitliği, greyfurt mezesi
Yorumlar
Yorum Gönder