Tamper Kahve Sıkıştırma Takozu
Tamper Kahve Sıkıştırma Takozu
Uykusuz gecelerin ve uzun çalışma
saatlerinin dostu, uykunun düşmanı, dost meclislerindeki koyu muhabbetin
vazgeçilmezidir, Kahve. Ülkemiz ve
dünya çapında bir Kahve kültürü var
ve bu Kahve kültürü uzun yıllara
dayanmakta. Geçmişten günümüze değişmeyen değerlerden biridir Kahve çekirdeği. Kahve çekirdeğinin serüvenine en büyük katkıyı şüphesiz ki Kahve demleme teknikleri de yardımcı
oldu diyebiliriz. Son yıllarda cafe kültürünün artması ve faydaları sebebi ile
sık tercih edilen Kahve türlerinden
biri de Filtre Kahveler. Filtre Kahveler, Filtre kağıtları sebebi yağ oranının azaltılmasından kaynaklı ve
yumuşak içimi sebebi ile sık tercih edilen Kahve
çeşitlerinden biri. Ülkemizde yeni yeni patlat veren bir içecek türü olsa da Filtre Kahveler dünya kültüründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Her Filtre Kahve yapımında ise kullanılan ana bir malzeme bulunmaktadır. Bu
malzemenin adı Tamper. Genellikle
baristaların mutlaka kullandıkları bu Kahve
araç gereci, evinde adeta barista elinden çıkmış gibi bir Kahve deneyimi yaşamak isyenlerin vazgeçilmezi olacaktır.
Tamper nedir?
Tamper,
öğütülmüş Kahvenin içerisinde eşit
bir basınç ile ve düzgün yüzeyli olarak sıkıştırılması için kullanılan bir Kahve Ekipmanıdır.
Tamper, sıkıştırma işlemini yapmaktadır.
Filtre Kahvelerde
bilindiği üzere Kahve öğütülmesi
önemli bir yer teşkil etmektedir. Tamper
ince ince öğütülmüş olan Kahvenin
porta Filtre içine eşit düzeyde
basınç ve düzgün yüzey şeklinde sıkıştırılmasında kullanılan bir Kahve Ekipmanıdır. İnce öğütülmüş Kahvenin
sıkıştırılmasını sağlayan Ekipmandır.
Tamper, paslanmaz çelikten imal edilir.
Sıkıştırma işlemini
gerçekleştirdiği için Tamper’da
kullanılan malzemelerin genel niteliği ağır malzemedir. Motta Tamper’ın alt taban yüzeyleri paslanmaz
çelikten üretilmiştir. Elinizle tutacak olduğunuz kısım, kullanıcının ergonomik
durumu göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Tamper’da kullanılan malzemenin ağır olması sebebi ile sap kısmında
daha hafif malzemeler kullanılmıştır.
Tamper,Kahve
sıkıştırmaya uygun olan tabanı vardır.
Genellikle Tamper alt taban yüzeylerinde belirli bir standart bulumaktadır . Tamper’da bu standarda uygun olarak
58mm ’ dir . Tamper’da sunulmuş olan
bu taban, ince öğütülmüş Kahvenin
sıkıştırılmasında ideal bir kullanım sağlamaktadır .
Tamper , kolay taşınabilir şık dizayna sahiptir .
Tamper çeşit bakımından oldukça fazladır . Kişinin istediği çeşitte
Tamperı bulması mümkün . Her zamanda
yanında taşımak isteyenler kolaş kullanım ve taşınabilir olmasından dolayı
alüminyumdan üretilmiş Tamper tercih
edebilir . Yapısında alüminyum kullanılmış olan Tamper alüminyum elementinden dolayı diğer Tamper çeşitlerine göre daha hafif bir kullanıma sahiptir . Tek
parçalı alüminyumdan mamul edilmesi sebebi ile yarım kilo civarında bir
ağırlığı bulunmaktadır. Ancak oldukça sağlam bir tasarıma sahiptir .
Uzun ömürlü yapıya sahiptir.
Özellikle bir barista elinden
çıkmışçasına Kahve yapmak için
gerekli olan Tamper ihtiyacınızı
farklı çeşitlerdeki Tamperlar ile uzun yıllar boyunca kullanım
sağlayabilirsiniz . Üstelik farklı renk seçenekleri sayesinde zevkinize uygun
renkte Motta Tamper ile Kahve Ekipmanlarınızda uyum yakalayabilirsiniz .
Tamperınızı kullanırken unutmamanız gereken bazı kurallar vardır.
Kahve demleme metotlarında bir diğer önemli noktada bilindiği üzere,
Kahvenin taze ve ince ince öğütülmüş
olmasıdır. Bilindiği üzere bu kural esasında her Kahve için geçerlidir. Tamperlar
için bu kuralda önemli olan nokta kullanılacak olan Kahvenin ince ince öğütülmüş olmasıdır. Anlaşılacağı üzere ince
ince öğütülmüş Kahve, Tamper tarafından oldukça basit bir
biçimde bastırılıp istenen sıkıştırma düzeyine getirilecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder