DELONGHI ILE ÖZEL LEZZETLER
DELONGHI ILE ÖZEL LEZZETLER
1) BICERIN
Cavour Kontu tarafından yaratılan Bicerin, eski İtalya şehri
Torino'dan günümüze kadar gelmiş bir aristokrat içeceğidir. Kakao tozu ve
tarçın gibi zamanında ulaşması çok zor olan malzemeler, içeceğin keyfini ancak
varlıklı insanların sürmesine olanak veriyordu, ancak günümüzde herkesin içebileceği
mükemmel bir lezzet.
Hazırlanışı
Kakao tozunu çok az miktarda sıcak suyla bir fincana dökün.
Sonrasında, kremalı bir kütle haline gelene kadar iyice karıştırın. Oluşan
karışımın üzerine kahve ilave edin ve son olarak 'Süt' tuşunu kullanarak süt köpüğü
ekleyin.
2) CAFFÈ MAROCCHINO
30 - 40 ml espresso
Süt köpüğü ve kreması
Kakao tozu
Süt köpüğü ve kreması
Kakao tozu
Espresso; süt köpüğü, kreması ve serpme çikolata tozundan
oluşur.
Hazırlanışı
Bu kahve için öncelikle tek fincan tuşuna basarak bir espresso
alıyoruz. Sonrasında eğer makinenizde bulunuyorsa 'Süt' düğmesine basarak süt
köpüğü ekleyin. Ortaya çıkan espresso
macchiato üzerine ekleyeceğiniz kakao tozu ile "caffe marocchino"
servise hazırdır.
3) RUSSIAN COFFEE
40 ml espresso
Şeker (tat vermek için)
1 shot bardağı votka
Krema (tat vermek için)
Şeker (tat vermek için)
1 shot bardağı votka
Krema (tat vermek için)
Bu içecek, votka ve krema eklenmiş bir espresso kahvedir.
Hazırlanışı
Espresso'yu, şekeri ve votkayı ekleyin. Bir bardağa dökün ve krema
ile kaplayın. Kırılmış buz ekleyerek servis edin.
4) CAFFÈ MOCHA
40 ml espresso
120 ml sıcak süt
1-2 kaşık soğuk çikolata sosu
Krem şanti
İnce çikolata parçaları
120 ml sıcak süt
1-2 kaşık soğuk çikolata sosu
Krem şanti
İnce çikolata parçaları
Caffè Mocha çikolata, süt, espresso ve krema katmanlarından
oluşur. Caffè Mocha lezzetinin yanında aynı zamanda görsel bir şölen sunar.
Hazırlanışı
"Süt" düğmesine basın, daha sonra soğumasına
izin verin. Çikolata sosunu bir bardağa dökün ve sonra dikkatlice köpüklü sütü ilave edin. Espresso'yu hazırlayın, bardağa ilave edin ve üzerine krem
şanti ekleyip ince çikolata parçalarıyla süsleyin.
izin verin. Çikolata sosunu bir bardağa dökün ve sonra dikkatlice köpüklü sütü ilave edin. Espresso'yu hazırlayın, bardağa ilave edin ve üzerine krem
şanti ekleyip ince çikolata parçalarıyla süsleyin.
5) ORANGE COFFEE
1 kaşık
kıyılmış portakal
1 shot bardağı konyak
Krem şanti Şeker (tat vermek için)
Hazırlanışı
Espresso'yu ve şekeri, kıyılmış portakalı
ve konyağı birlikte karıştırın. Fincana dökün, krem şanti ve portakal kabuğu
ile süsleyerek servis edin.
delonghi;
delonghikahvemakinesi; espressomakinesi; filtrekahvemakinesi; espresso;
filtrekahve; caffemocha; kahve
Yorumlar
Yorum Gönder