Kahve Üzerine 4...

Salep kış aylarının vazgeçilmez tatlarından biridir ve yabani bir orkide türünün köklerinin toz haline getirilmesi ile yapılır. Arapça kökenli Sahlep olarak da bilinir. Salep özellikle bronşit ve öksürük için birebirdir. Bunun dışında hazmı kolaylaştırır ve zihni güçlendirir. Salep zaten tarçınla çok lezzetli bir içecektir. Ancak içine damla sakızı ve tercihe göre biraz da zencefil eklendiğinde daha da enfes olur 😋
Cascara, Arabica kahve ağacının meyvesinden yapılan bir tür çaydır. Ispanyolca'da "kabuk" anlamına gelir. Doğal antioksidanlar içeren bu çayın tadı kuşburnunu anımsatır. Kahve ağacının sadece çekirdekleri değil, meyvesi de iştah kabartacak kadar lezzetlidir.
Pour over, öğütülmüş kahve üzerine sıcak suyu yavaşça dökmek suretiyle kahvenin demlenmesi yöntemidir. Başarılı bir pour over demlemede kahvenin hangi kalınlıkta öğütüldüğü, suyun sıcaklığı, demleme süresi gibi etkenler büyük önem taşır. Pour over, size kahvenin tadı ve aroması üzerinde kontrol sağlayan bir yöntem olması ile ön plana çıkar. Pour over yöntemi ile kahve demlemek için belli ekipmanlar kullanılır. Bu ekipmanları da ileride tMoka Pot Italyan Alfonso Bialetti tarafından bulunan dünyaca ünlü bir espresso cezvesidir. Ocak üstü kullanımı espresso yapımını elverişli hale getirir. Bialetti markası tarafından üretilen moka pot ile espresso ve espresso bazlı kahve türlerini evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz...
anıyacağız 😁
Espresso basınç uygulama yöntemi ile hızlı bir şekilde elde edilen yoğun bir kahvedir. Italyan kahvesi olarak da bilinir. Espresso kelimesin 'hızlı' ve 'basınç' kelimelerinin bir birleşimi olduğu söylenir. Espresso Italya'da genelde yemek sonrası tercih edilir. Tek başına tüketilebilecegi gibi Americano veya Mocha gibi espresso bazlı tüm kahvelerin de ana maddesidir. Bu tür kahvelerde 1 shot, 2 shot gibi kahvemizin içinde ne kadar espresso istediğimizi belirtebiliriz. Shot sayısı arttıkça kahve yoğunluğu ve tadı artacaktır. 
Caffe Americano espressoya sıcak su eklenmiş bir kahve türüdür. 2. Dünya Savaşı sırasında Italya'da espressodan başka birşey bulamayan Amerikan askerlerinin espressoya su ekleyerek bir çeşit filtre kahve yapma teşebbüslerinden doğduğu rivayet edilir. Ortalama bir Americano, filtre kahve sertliginde olur ancak bu kullanılan espressoya ve su-kahve oranına göre değişebilir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fas Kahve makinesi Arızalar ve Çözüm Yöntemleri...

Segafredo Kafeleri Türkiye'de Nerelerde Var?

Filtre Kahve Kağıdı Ölçüleri